Levensloopbestendig bouwen

Een levensloopbestendige woning is geschikt voor iedere levensfase van een bewoner. Een levensloopbestendige woning is zo gebouwd, dat je niet hoeft te verhuizen vanwege ouderdom of een beperking. De woning is dus geschikt voor meerdere doelgroepen en bevat voorzieningen die de bewoner (in een latere levensfase) kan gebruiken.

Levensloopbestendig bouwen betekent dat je bij het ontwerp van de woning rekening houdt met flexibele mogelijkheden om de bestemming van ruimtes aan te passen. Daarvoor moeten bepaalde voorzieningen in de basis aangelegd worden, zoals leidingen voor een badkamer, drempelloze vertrekken en wellicht extra brede deuren. Of misschien wil je alvast de mogelijkheid creëren voor een slaap- en badkamer op de begane grond, of een traplift. Als je deze voorzieningen in de toekomst nodig hebt, kun je ze direct, zonder veel extra moeite of kosten laten plaatsen.

Ook neemt de behoefte aan mantelzorgwoningen toe. Samen met je familie kunnen we verkennen of het praktisch mogelijk is om in de toekomst, onder één dak of op één perceel te wonen. Apart, dus met voldoende privacy voor iedereen, maar dichtbij als het nodig is. Om te zorgen voor (groot)ouders, (klein)kinderen op te vangen of hulp te verlenen bij ziekte, ouderdom of handicap.

Bij (ver)bouwen voor mantelzorg en levensloopbestendig wonen gaat het om veiligheid, flexibiliteit, bereikbaarheid, toegankelijkheid, comfort en privacy.

Met mijn ervaring en praktisch inzicht help ik je ook graag op weg om een mantelzorgwoning of levensloopbestendige woning te ontwerpen en te realiseren.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie neem dan contact op met Van Limpt Bouwondersteuning in Reusel.

Adres

Pollenekker 6
5541 DD  Reusel

Contact

06 – 29 07 70 14
rene@vanlimptbouwondersteuning.nl

Algemene Voorwaarden

Disclaimer

Privacyverklaring